Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

02. 08. 2019. 17:04 >> 19:57
26

POTPISAO PETICIJU

Amfilohije: Imate blagoslov da branite svetu planinu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne smije uspostaviti vojni poligon jer bi to, smatra on, zatrovalo i uništilo tu svetu planinu. On je u četvrtak na Saboru kod Crkve Ružice na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da Sinjajevina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj.

"Bjelopavlići su nekada branili Sinjajevinu od Turaka, i u toj borbi poginulo je njih 53, a danas je Sinjajevina opet napadnuta. Kažu neki to se Amfilohije bavi politikom, ako je briga o narodu svom politika, briga i njegovom dostojanstvu i časti politika, onda ja ne mogu ići nekim drugim putem kojim nije išao Sveti Petar Cetinjski i Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac," rekao je Amfilohije.

On, kako je rekao, ne nosi sablju kao Sveti Petar Cetinjski na Martinićima i Krusima, "ali imam sablju riječi koju mi je Bog dao i kojom branim svoje ljudsko dostojanstvo i svetih mojih prethodnika, mitropolita crnogorskih i cetinjskih".

On je poručio da mu je bitno da mu ne zamjere "mučenici stradali za odbranu Sinjajevine".

"Da mi ne zamjeri Kralj Nikola, a što će danas neki da zamjere to je njihov problem. Ovdje na Sinjajevini je nekada bila borba protiv Turaka, okupatora, oslobodio je Kralj Nikola, koji je sa Kraljem Petrom oslobodio i Kosovo i Metohiju", poručio je Amfilohije.

On je rekao da je Sinjajevina sveta planina. On se nada da će vlast shvatiti da to nije, kako je rekao, čast i dostojanstvo Crne Gore.

Direktor Ekološkog pokreta Ozon, Aleksandar Perović, u ime novoosnovane koalicije organizacija koje se bore za životnu sredinu prokomentarisao je nedavnu posjetu ministra odbrane Predraga Boškovića Sinjajevini.

"Ministar je došao da pohvali puteve koje je radila vojska, a on je došao helikopterom. Zašto nije došao tim putevima za koje tvrdi da je sagradio i popravio? Danas smo vidjeli da ti putevi i nijesu toliko dobri jer se njima može isključivo terenskim vozilima", kazao je Perović.

Perović je rekao da mu je drago što se narod sabira oko zdravih stvari.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније