Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2019. 18:01 >> 18:02

BLAGOJEVIĆ OCIJENIO

Započeta komunikacija o Cijevni daće rezultate

Predsjednik Savjeta za vode, Momčilo Blagojević uvjeren je da će započeta komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Albanije u duhu dijaloga i dobrosusjedskih odnosa u najkraćem roku dati rezultat koji treba da bude u korist Cijevne kao prekograničnog resursa.

Prva sjednica Savjeta za vode održana je danas a u fokusu su bile teme vezane za projekte koji se u saradnji sa međunarodnim partnerima sprovode u Crnoj Gori, a koji imaju za cilj zaštitu voda i zaštitu od voda.

Blagojević je, govoreći o aktuelnoj problematici vezanoj za potencijalni uticaj na rijeku Cijevnu izgradnje objekata na albanskom dijelu toka Cemi Selces rekao da je Crna Gora krajem prošle godine formirala novu Komisiju za saradnju sa Albanijom.

"Sada je formirana i Komisija sa albanske strane, i Crna Gora očekuje zvanično dostavljanje dokumentacije od strane Albanije kako bi na skorom zajedničkom sastanku Komisija diskutovali i argumentovano riješili sve nedoumice", kazao je Blagojević.

Prema njegovim riječima dijalog na bazi argumenata dobijenih kroz naučnu i stručnu analizu postojećeg stanja i scenarija planiranog razvoja je preporuka i međunarodnih partnera, sa kojima su intenzivno komunicirali u proteklom periodu po pitanju rješenja tog problema.

Savjet za vode koji je formiran odlukom Vlade imaće zadatak da kao savjetodavno i stručno tijelo doprinese realizaciji politika u oblasti vodoprivrede u cilju očuvanja i održivog upravljanja vodama u Crnoj Gori, kao i rješavanju brojnih lokalnih i globalnih izazova u oblasti voda.

Blagojević je kazao da će Savjet dati maksimalan doprinos za kvalitetnu realizaciju prioritetnih projekata koji se sprovode, kao što su priprema Planova upravljanja rječnim slivovima (Jadranskim i Dunavskim), koji će biti krovni upravljački dokumenti za vode u Crnoj Gori, zatim glavnih projekata regulacije Grnčara i Lima, Planova upravljanja rizikom od poplava i drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније