Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Investitor.me ]

19. 06. 2019. 11:55   >>  11:55 5

IZVJEŠTAJ WEF

CG na 88. mjestu po kvalitetu puteva

Posljednje istraživanje Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o kvalitetu puteva rangiralo je Crnu Goru na 88. mjesto, sa 3,5 poena. Na listi je ukupno 137. zemalja.

Od zemalja regiona, gore je rangirana Srbija, uprkos sve široj mreži auto-puteva. Sjeverni crnogorski susjed zauzeo je 100. mjesto sa 3,2 poena, a gora je jedino Bosna i Hercegovina, koja je zauzela 109. mjesto sa cijela 3 poena.

Od svih država u okruženju putna mreža najbolja je u Hrvatskoj koja se nalazi na odličnom 19. mjestu na tabeli, s ocjenom 5,5. Slovenija je rangirana na 51 mjestu sa ocjenom 4,4.

Putevi u Crnoj Gori su, po opštem mišljenju, bolji nego prethodnih godina, zahvaljujući rekonstrukciji i proširenju kapaciteta najprometnijih dionica.

Posljednjih godina se dosta uložilo u putne pravce prema moru, prije svega u poboljšanje magistralnog puta Podgorica – Cetinje i Cetinje – Budva. Takođe je proširen i ulaz u Podgoricu iz pravca Golubovaca, a nedavno je završen i dugo očekivani bulevar na izlazu iz Glavnog grada prema Cetinju.

Sanirano je i više kritičnih tačaka na sjeveru države a najveći radovi trenutno se odvijaju na putnom pravcu od Nikšića do Vilusa. Ta dionica biće proširena u dužini od oko 20 kilometara.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније