Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran; Objavila: M.M ]

05. 06. 2019. 14:48 >> 14:47

DROBNJAK SAOPŠTILA

Sindikalci Bolnice Meljine sjutra kod premijera

Predstavnike Sindikata Opšte privatne bolnice Meljine primiće sjutra predsjednik Vlade Duško Marković. Poziv je uslijedio na njihov zahtjev nakon nekoliko mirnih protesta na kojima su tražili da Vlada riješi status ustanove, da ne dozvoli kašnjenje plata, nedostatak lijekova i opreme, osipanje kadra.

Razgovaraće sa premijerom sjutra ujutru, potvrdila je Radiju Jadran, predsjednica Sindikata, Slavica Drobnjak.

Time je, kako navodi, u roku koji je Sindikat dao premijeru i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, odgovoreno na njihov zahtjev da organizuju zajednički sastanak, nakon kojega bi trebalo da definišu dalje djelovanje.

„Mi od naših zahtjeva ne odustajemo. Ukazaćemo premijeru na značaj Bolnice, upoznati ga sa funkcionisanjem i trenutnom situacijom, a nakon sastanka, vidjećemo što su nam dalji koraci“, kazala je kratko Drobnjak.

Ona u ovom trenutku nije mogla precizirati da li će nastaviti sa mirnim okupljanima kao vidom borbe za opstanak Bolnice, odnosno njenim prevođenjem u sistem javnog zdravstva Crne Gore i redovnom isplatom ličnih dohodaka.

Podsjetićemo da su zaposleni u Bolnici Meljine prije dvadesetak dana ponovo započeli mirne proteste, zbog kašnjenja dvije plate, te neizvjesnog statusa.

Nakon nekoliko dana, uz intervenciju Vlade, račun Bolnice je oslobođen balasta od 6 miliona eura, koje je došlo na naplatu zbog hipoteka kojima je Duško Knežević opteretio imovinu Bolnice uzimajući kredite bez pokrića. Plate su radnici dobili, ali i nastavili da biju bitku za spas Bolnice, očekujući da svako učini koliko što može, od građana, lokalne uprave do Vlade i resornih Ministarstava.

Podsjetićemo i da je na nekoliko lokacija u gradu u toku potpisivanje građanske peticije za očuvanje Bolnice i njeno vraćanje u javni zdravstveni sistem, koja će nakon dovoljnog broja prikupljenih potpisa biti predata lokalnoj i državnoj Skupštini. Peticiju su osim građana, podržali i svih 13 Mjesnih udruženja penzionera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније