Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

03. 06. 2019. 18:06 >> 18:06

UPRAVLJANJE GRANICOM

Misija EK od sjutra u Crnoj Gori

Misija Evropske komisije Peer review, boraviće od sjutra do četvrtka u Crnoj Gori, u cilju procjene trenutnog stanja i sagledavanja napretka ostvarenog u oblasti integrisanog upravljanja granicom.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade saopštili su da je misija važna iz perspektive pregovora o pristupanju Crne Gore s Evropskom unijom u poglavlju 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, a predvodiće je nezavisni ekspert iz Finske.

Cilj misije je, kako su naveli, analiza stepena sprovođenja postojeće Strategije integrisanog upravljanja granicom.

Nezavisni ekspert će tokom misije sa predstavnicima nadležnih organa razmijeniti znanja i najbolje prakse u vezi s novim konceptom integrisanog upravljanja granicom i njegovom primjenom u nacionalnim strategijama.

"U toku misije biće sagledane preporuke s prethodne ekspertske misije u oblasti vanjskih granica, održane u junu prošle godine", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније