Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 05. 2019. 09:20 >> 09:20

PRIORITET MINISTARSTVA

Za dvije klinike izdvojiće preko osam miliona

Klinika za infektivne bolesti i Klinika za dermatovenerologiju prioritetni su infrastrukturni objekti u oblasti zdravstva ove godine, a glavnim projektom koji je obezbijedio Klinički centar predviđeno je da te dvije klinike budu smještene u jednom objektu, za čiju izgradnju i opremanje će biti izdvojeno 8,28 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 

Oni su reagovali na navode Građanskog pokreta URA koja je saopštila da je stanje u postojećoj zgradi "nepodnošljivo, kako za pacijente tako i za ljekarsko osoblje".

Iz Ministarstva su kazali da su ovo prioritetni objekti, čiju realizaciju je, zbog jačanja infrastrukturnih kapaciteta države u cilju unapređenja njenog odgovora na zarazne bolesti, podržala Evropska komisija.

"Za izgradnju ovog objekta Ministarstvo zdravlja, uz podršku Kancelarije za evropske integracije, obezbijedilo je 4,5 miliona eura iz Programa IPA 2018.Razlika do punog iznosa procijenjene vrijednosti biće obezbijeđena iz budžetskih sredstava", navodi se u saopštenju.
U okviru kapitalnog budžeta za ovu godinu planiran je novac za kompletiranje tenderske dokumentacije, dok će ostatak biti obezbijeđen u budžetu u narednoj godini, kada je i planiran početak izgradnje objekta.

U toku su aktivnosti na prevođenju projekte dokumentacije, nakon čega će uslijediti priprema tenderskog dokumenta.

"Potpisivanjem finansijskog sporazuma između Evropske komisije i Crne Gore, koje je planirano za četvrti kvartal ove godine, biće omogućena realizacija aktivnosti, odnosno otpočinjanje tenderske procedure izbora izvođača radova. Dakle, ova godina je za nas pripremna i najzahtjevnija godina u realizaciji projekta, jer od kvaliteta tenderskog dokumenta zavisi i ishod postupka, pa samim tim i dinamika izgradnje objekta", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Na osnovu svega navedenog jasno je da su nadležni u Vladi ozbiljno i sistematično pristupili rješavanju decenijskog problema ovih klinika što će dodatno unaprijediti zdravstvenu zaštitu naših građana u ovim oblastima."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније