Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ RTV Budva, Objavila: R.P. ]

10. 04. 2019. 11:08 >> 11:08
2

ZAKUPCI NAJAVLJUJU BORBU

Zbog izostanka policije rušenje objekata najavljeno za sjutra

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom iz Podgorice jutros je došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra u Budvi, na donjem šetalištu ispod Glavne pošte, koji nijesu predviđeni Planom privremenih lokacija, a zakupci su se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

Iako je Morsko dobro početkom februara pismeno obavijestilo sve zakupce da objekte uklone u roku od 15 dana, to do sada nije urađeno.

Kako su RTV Budva kazali iz Republičke inspekcije , oni rade po protokolu, a na osnovu odluke koja podrazumijeva rušenje šest diskoteka i ostalih manjih trgovinskih objekata koji nijesu predviđeni Planom.

S obzirom na to da danas nijesu dobili asistenciju policiju, inspektori su se povukli sa terena, a ponovni dolazak najavili za sjutra.

Sa druge strane, zakupci su ogorčeni, jer su se nadali pozitivnom ishodu ove situacije, tj. da će nastaviti sa radom makar, kako su istakli, do kraja oktobra.

Oni su pošli u policiju, kako bi najavili mirno okupljanje za sjutra, kada je najavljeno i rušenje objekata.

Kako je kazao jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, oni su se okupili jer je turistička sezona na pragu, te da nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze njihovi objekti.

"Svi znamo da počinje karneval, a sa karnevalom zvanično počinje turistička sezona. Problem privremenih objekata traje već šest, sedam mjeseci i mi smo svih tih mjeseci u pregovorima sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, koje je nadležno za ovu zonu", kazao je Radonjić za RTV Budva.

On je naveo da žele da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

"Ministar je bio decidan po ovom pitanju, ali je kasnije popustio, i kazao da ako se hoteli, Morsko dobro i Opština saglase, da se ljudima da period alternative do oktobra mejseca", istakao je Radonjić.

On je kazao da im je nezvanično obećano da će im se pomoći da preguraju sezonu, "ali je inspekcija odlučila da ipak krene sa uklanjnajnem tih objekata, o čemu zvaničnog saopštenja i zvanične odluke nema".

Radonjić je istakao da će se boriti da se objekti ne uklone do oktobra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније