Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 03. 2019. 14:17   >>  13:46 1

NUHODŽIĆ

Osobe sa Daunom integrisati u društvo

Povodom 21. marta – Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obuo je šarene čarape i ugostio bliznakinje Irmu i Ildu i njihovu majku Saru Prelević.

Kako je saopšteno iz MUP-a Nuhodžić je poručio da je "važno da se svi uključimo u stvaranje ambijenta u kome će osobe sa Daunovim sindromom u punom kapacitetu uživati ljudska prava i biti integrisane u društvo".

Šarene čarape simbol su Dana osoba sa Daunovim sindromom, jer ih osobe sa ovim sindromom ne mogu upariti, a prepune šarenila i boja simbolizuju različitost.

"Ministar je iskoristio ovu priliku da pozove građane i građanke Crne Gore da budu otvorenog srca i uma, te da podrže i osnaže osobe sa Daunovim sindromom, pomognu im da budu vidljive svakog dana, a ne samo 21. marta, i omoguće im da se osjećaju ravnopravno i prihvaćeno", navodi se u saopštenju MUP-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније