Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 03. 2019. 18:37 >> 18:05

ZUBER SAOPŠTIO

Cetinjanima 631 kazna za nepropisno parkiranje

Komunalna policija Prijestonice Cetinje tokom protekle godine izdala je 631 prekršajni nalog za nepropisno parkiranje vozila, saopštio je v.d. načelnik Aleksandar Zuber.

 

On je kazao da je zadržavanje i parkiranje vozila na nedozvoljenim mjestima duž saobraćajnica i na trotoarima najčešći prekršaj sa kojim se cetinjski komunalni policajci srijeću u svom radu.

“Tokom, 2018. izdat je 631 prekršajni nalog i to se uglavnom odnosi na vozila koja su postavljena iza saobraćajnog znaka odnosno na mjestima, gdje je to zakonom o bezbjednosti saobraćaja zabranjeno. Do sada nijesmo pisali naloge za vozila na trotoarima, iako nam je po zakonu dozvoljeno, jer je svako vozilo parkirano na trotoaru u prekršaju. Zbog nedostatka parking prostora u gradu to nijesmo radili, ali ne znači da nećemo kada se u narednom periodu te okolnosti riješe”, rekao je Zuber Radiju Crne Gore.

Podsjetio je da je kazna za nepropisno parkiranje je 50 eura, a ako se plati u roku od sedam dana umanjuje se za trećinu i iznosi 33,3 eura.

Zuber je dodao i da Komunalna policija ulaže maksimalne napore da spriječi nelegalno odlaganje komunalnog otpada.

“Na to nas dodatno obavezuje činjenica da je prethodne godine sanirano nesanitarno odlagalište “Vrtijeljka”, za što su utrošena značajna finansijska sredstva. Takođe, osim prigradskog nadzora se redovno sprovodi i na gradskom području kako bi se, u slučaju potrebe, blagovremeno obavijestilo komunalno preduzeće i izvršio odvoz otpada, a istovremeno sankcionisali nesavjesni građani”, kaže Zuber.

Dodaje da su imali svega nekoliko zapisnika, a radilo se o građevinskom otpadu, odnosno šutu koji ne ugrožava životnu sredinu i koji se od strane onih koji ga proizvode i deponuju na određene lokalitete ponovo koristi u građevinske svrhe.

“Tako da smo to redovno pratili i nijesmo imali potrebe za primjenom kaznenih mjera”, kazao je Zuber i naveo da uz asistenciju pripadnika Uprave policije-OB Cetinje, redovno obilaze i ugostiteljske objekte te da sa zadovoljstvom mogu istaći da se, u većini slučajeva, poštuje propisano radno vrijeme.

Odgovarajući na pitanje kako riješiti problem pasa lutalica kojih je veliki broj i u samom gradskom jezgru i kada će Cetinje dobiti azil - prihvatilište za napuštene kućne ljubimce, Zuber je ukazao da je lokalna uprava tokom prethodne godine pokušala da riješi ovaj problem kroz objavljivanje tendera, u par navrata, za kupovinu zemljišta sa objektom za tu namjenu.

“Nažalost, nijedan od ponuđača nije ispunjavao propisane uslove tako da se narednih dana očekuje njegovo ponovno raspisivanje. Potrebno je istaći da je taj azil neophodan jer je pojava pasa lutalica na Cetinju prilično izražena. Nijesmo imali prijave vezane za ujede pasa, ali jesmo pritužbe da veliki broj tih lutalica izazivaju neprijatnost i uznemirenost građana”, rekao je Zuber.

Dodao je i da je rad Komunalne policije posebno bio vidljiv tokom nedavnih sniježnih padavina.

“Uloga Komunalne policije tokom proteklih sniježnih padavina se sastojala u održavanju saobraćajnog reda u gradu i pružanju asistencije vozilima komunalnog preduzeća i angažovanih privatnika koja su vršila čišćenje i odvoz snijega sa saobraćajnica i javnih površina. Takođe, komunalni inspektori i komunalni policajci su u kontinuitetu vršili inspekcijski i komunalni nadzor nad čišćenjem snijega od strane pravnih i fizičkih lica koja koriste poslovne i stambene prostorije”, kazao je on.

Istakao je da su imali jednu korektnu saradnju sa građanima koji su se uzdržavali da snijeg prilikom čišćenja bacaju na ulice iako se dosta puta nije imalo gdje sa njim.

“Isto tako i mi smo se tokom tog perioda maksimalno uzdržavali od pisanja prekršajnih naloga s obzirom da je zbog snijega bio evidentan nedostatak parking prostora i u tom pravcu djelovali smo preventivno, a za represivni dio smo se opredjeljivali samo kada nijesmo imali izbora odnosno kada su nesavjesni vozači ostavljali vozila na kolovoznoj traci pa čistač nije mogao da prođe i očisti snijeg sa ulice. Mislim da je bilo oko dvadesetak prekršajnih naloga što nije veliki broj”, zaključio je Zuber.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније