Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

15. 02. 2019. 18:15 >> 17:41

UNIJA LOKALNIH EMITERA

Osudili napad na Popadića

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore najoštrije je osudila današnji napad na potpredsjednika Upravnog odbora tog udruženja i direktora Radio Tivat, Dragana Popadića.

Jedan od osnivača ULES CG, dugogodišnji član Upravnog odbora i direktor lokalnog javnog emitera, ugledni novinar i publicista, danas je policiji prijavio da ga je sugrađanin napao zbog navodnog izvještavanja medijske kuće na čijem je čelu, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Oni su apelovali na nadležne organe da ispitaju navode i zaštite slobodu informisanja i integritet novinara i novinarske profesije, navodeći da očekuju reakciju nadležnih.

"Nedopustivo je da se novinari presreću po ulicama i da im se prijeti po bilo kom osnovu. Zbog toga, kao i u svim sličnim ili još ozbiljnijim situacijama koje su se dešavale u Crnoj Gori, stajemo u odbranu profesije i slobode medija. Posebno napominjemo da ovo nije prvi put da se vrši pritisak na članove našeg udruženja, direktore i novinare, bilo verbalne prirode ili putem saopštenja i plasiranja dezinformacija", istakli su iz tog udruženja. 

S obzirom na to da da je Popadić kao predstavnik ULES CG član radne grupe za izradu Zakona o elektronskim medijima, u saopštenju su naveli i da će predložiti da se u taj akt uvrste članovi koji će garantovati zaštitu novinarske profesije i ličnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније