Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 02. 2019. 14:10 >> 13:54

REAGOVANJE FZO

Za dalje liječenje Nikoline obratiti se Fondu

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) saopštilo je da nijesu imali novih zahtjeva za liječenje djevojčice Nikoline Baltić i da za njena eventualna dalja liječenja roditelji treba da se obrate nadležnim zdravstvenim ustanovama, kao i FZO koji će po prijedlogu Konzilijuma KCCG snositi sve troškove.

 

Iz Fonda su reagujuči na informacije da su je organizovano nekoliko humanitarnih akcija za liječenje djevojčice, napomenuli da su sredstva za liječenje svih osiguranih lica obezbijeđena u Budžetu Fonda.

"Za liječenje stanja i oboljenja koja ne mogu uspješno da se liječe u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, osigurano lice se upućuje u zdravstvenim ustanovama van Crne Gore i to po prijedlogu konzilijuma ljekara odgovarajućih specijalnosti Kliničkog centra Crne Gore, i za tu namjenu Fond ima obezbijeđena sredstva u Budžetu", navodi se u saopštenju.

Za ostvarivanje navedenog prava nadležna područna jedinica Fonda za zdravstveno osiguranje osiguranom licu izdaje uputnicu za liječenje i potvrdu o potrebi putovanja u cilju naknade troškova prevoza osiguranom licu po završenom liječenju.

"Nikolina Baltić, osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Područna jedinica Mojkovac po uputu Fonda, a na prijedlog Konzilijuma ljekara Kliničkog centra Crne Gore liječena je u Kliničkom centaru Srbije - Klinika za neurohirurgiju u periodu od 21.05.2015. godine do 28.05.2015. godine, na Institutu za majku i dijete – Beograd, u periodu od 28.05. do 02.06.2015. godine, kao i od strane Fonda ponovo je upućena 06.12.2018. godine na Institut za majku i dijete – Beograd", saopšteno je iz FZO.

U vezi sa pomenutim liječenjem djevojčice Nikoline, troškovi liječenja išli su na teret Fonda za zdravstveno osiguranje.

"Nikolininoj porodici od strane Fonda isplaćeni su troškovi prevoza za vrijeme liječenja u Kliničkom centru Srbije i u Univerzitetskoj dječijoj klinici, a troškovi prevoza po uputu Fonda od 06.12.2018. godine na Institutu za majku i dijete, Beogradu, od strane Fonda biće isplaćeni porodici Nikoline Baltić početkom naredne nedelje", navodi se u saopštenju.

"Novih zahtjeva za dalje eventualno liječenje prema Fondu nije bilo, a prema informaciji sa kojom raspolažemo ni prema zdravstvenim ustanovama iz sistema zdravstva", zaključeno je u reagovanju FZO gdje se navodi da za njena eventualna dalja liječenja roditelji treba da se obrate nadležnim zdravstvenim ustanovama, kao i FZO koji će po prijedlogu Konzilijuma KCCG snositi sve troškove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније