Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2019. 14:44 >> 14:18
1

IPA PROGRAM

Za saradnju CG i Kosova više od 2 miliona eura

Više od dva miliona eura biće na raspolaganju potencijalnim korisnicima u okviru Drugog poziva Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020, za projekte koji će se odnositi na podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i promociju turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa.

U Podgorici je, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, Ministarstva administracije lokalne samouprave Republike Kosovo i Zajedničkog tehničkog sekretarijata, održan Informativni dan/Forum za uspostavljanje projektnih partnerstava. Događaj je organizovan u sklopu pripreme za objavu Drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020.

Načelnik Odsjeka za evropsku teritorijalnu saradnju u Kancelariji za evropske integracije, Miodrag Račeta, najavio je da će uskoro biti objavljen Drugi poziv za dostavljanje projektnih predloga s raspoloživim iznosom EU podrške od 2,04 miliona eura.

"U Drugom pozivu podrška projektima će biti obezbjeđena u okviru dva tematska prioriteta i to Podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice i Promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa. Očekujem veliko interesovanje potencijalnih korisnika, kao što je to bilo i u prethodnom pozivu u okviru kojeg je zatražena podrška bila 10 puta veća od dostupnih sredstava, dok je ugovoreno sedam projekata u vrijednosti od preko dva miliona eura", saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata, Sanja Todorović, predstavila je ciljeve Ipa Prekograničnog programa Crna Gora-Kosovo, principe projektnih partnerstava u prekograničnoj saradnji, kao i okvirni sadržaj budućeg aplikacionog paketa.

Forum je okupio više od 50 potencijalnih aplikanata iz Crne Gore i Kosova koji su dobili potrebne informacije o mogućnostima koje im se pružaju u okviru ovog programa. On je bio prilika da predstavnici opština, nevladinih organizacija, obrazovnih i drugih organizacija i institucija razmijene svoje projektne ideje i kontakte, sa ciljem uspostavljanja projektnih partnerstava prije objave Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније