Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 11. 2018. 12:44   >>  12:25

ĐAČIĆ I MARKOVIĆ

Stabilnije finansije omogućile jačanje infrastrukture

Finansijska stabilnost Opštine Pljevlja omogućava jačanje infrastrukture na području te lokalne samouprave, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i delegacije pljevaljske opštine, predvođene predsjednikom Mirkom Đačićem.

 

"Uspješna konsolidacija javnih finansija i uspostavljanje finansijske stabilnosti u Pljevljima omogućava Vladi Crne Gore i lokalnom rukovodstvu da se snažnije posveti jačanju putne i energetske infratrukture u opštini", saopšteno je nakon sastanka. 

Premijer je čestitao predstojeći Dan opštine Pljevlja građanima i rukovodstvu i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima u tom gradu.

Istakao je, kako je saopšteno, da se moraju uložiti dodatni napori u oblasti javnih finansija, i najavio novu podršku koju mogu očekivati kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji je u pripremi.

Đačić je, saopšteno je nakon sastanka, pohvalio stabilan rad privrede u opštini, ukazao na projekte u oblasti putne infrastrukture koji će obezbijediti kvalitetniji život Pljevljacima i dodao da uskoro očekuju da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda bude pušteno u probni rad.

"Iskazavši ličnu zainteresovanost za toplifikaciju grada, premijer Marković je istakao da su prevziđeni problemi i da će projekat ići u dobrom pravcu. Đačić je informisao da su ugovoreni radovi za prvu fazu u iznosu od 3,56 miliona eura, dok su četiri miliona potrebna za drugu fazu toplifikacije. Posebna pažnja na sastanku posvećena je sektoru enegetike i drvoprerade kroz nove razvojne šanse koje će dati novi podsticaj za privredu, a gdje dobru šansu vide za mala i srednja preduzeća. Oblast poljoprivrede je posebno pohvaljena uz osvrt na veliku podršku koju pruža Ministarstvo poljoprivrede. Predsjednik Marković je ukazao i na činjenicu da je u drugom kvartalu zabilježen rast od 8,8 odsto u poljoprivrednoj proizvodnji u Crnoj Gori", saopštili su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније