Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 11. 2018. 12:27 >> 15:04

OPŠTINA TIVAT

Kapitalne investicije prema očekivanjima

Likvidnost i solventnost budžeta Opštine Tivat nije bila ugrožena ni u jednom trenutku tokom prvih deset mjeseci ove godine, kapitalne investicije se realizuju prema očekivanjima i uprava Opštine je zadovoljna realizacijom kapitalnog budžeta, saopštio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Na konferenciji za novinare na temu stepena punjenja budžeta i predloga strateškog plana razvoja Opštine Tivat 2019 – 2022. godine, Kusovac je kazao da ostvarenje budžeta do danas iznosi 78 odsto (15.6 miliona) od ukupno 20.119 eura, odnosno dva odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopšteno je iz Opštine.

"Prošle godine kapitalni budžet iznosio je 10.721 eura, a realizovano je 51 odsto. Ove godine kapitalnim budžetom je predviđeno 11.641, a do sada je plasirano 3.493 eura, odnosno 30 odsto. Imajući u vidu da do kraja godine tek predstoji dio velikih investicija poput MR1 druga faza, rekonstrukcije Centra za kulturu, i galerije Buća Lukovića, smatram realnim da će procenat realizacije kapitalnog budžeta u odnosu na prethodnu godinu sigurno preći 50 odsto", saopštio je Kusovac.

Istakao je da je već naplaćen puni iznos poreza na prihode od nepokretnosti, koji je planom budžeta za tekuću godinu bio projektovan na 4,5 miliona eura.

"To predstavlja dobru podlogu za planiranje za 2019. godinu i smatram da bi, uz efikasnu i kvalitetnu organizaciju i proaktivnost sa naše strane, plan za ovu budžetsku stavku za sljedeću godinu trebalo da bude i veći. Kada je u pitanju kapitalni bužet, shodno presjeku kapitalnih investicija i procentu realizacije prihoda i rashoda u ovoj godini, Uprava opštine je zadovoljna i vjerujem da smo ispunili očekivanja", saopštio je predsjednik tivatske Opštine.

Na predlog strateškog plana razvoja Opštine Tivat 2019-2022. godine, koji će se pred odbornicima Skupštine Opštine naći na zasjedanju 16. novembra, prema riječima menadžera Marka Petričevića, saglasnost je dalo Ministarstvo ekonomije.

"Predlog je ocijenjen kao sveobuhvatan i siguran sam da će biti zvijezda vodilja i jasan marker šta će Opština Tivat raditi u naredne četiri godine“, naveo je Petričević dodajući da je dio predloga kandidovanih tokom javne rasprave, uvršten u Predlog.

Petričević je najavio uklanjanje dva objekata sa dijela 400 metara duge trase lungo mare staze u Krašićima na kojoj su radovi vrijedni oko 800 hiljada eura počeli u ponedjeljak, 5. novembra.

"Ljudi su uzurpirali opštinsko i državno zemljište i moraju da znaju da će snositi posljedice. Lungo mare je zajednički projekat Opštine, Morskog dobra i drugih subjekata i svi zajedno moramo sklopiti taj mozaik. Od ponedjeljka je urađeno iskolčavanje terena i ispitivanje podmorja a očekuje nas rušenje objekata na trasi. U vezi sa tim smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnim ministarstvom", rekao je Petričević.

Predsjednik Kusovac najavio je imenovanje glavnog gradskog arhitekte najkasnije do prvog januara, jer je u opštinskom interesu, kako je pojasnio, da što prije završi taj posao koji većina opština nije regulisala.

On je objasnio da je Opština odustala od izgradnje stanova za službenike Opštine u strogom centru grada. "To je previše atraktivan prostor da bismo ga valorizovali na taj način", rekao je Kusovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније