Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 11. 2018. 06:51 >> 06:30

U PODGORICI

Užina se dostavlja u 24 škole

Đačka užina u ovoj školskoj godini dostavlja se u 24 škole na teritoriji Podgorice. Iz Srednje stručne škole “Sergije Stanić”, čiji đaci pripremaju hranu za podgoričke osnovce, saopšteno da uskoro očekuju priključenje još jedne škole. Osim u školama na području glavnog grada, užinu dostavljaju i đacima u Spužu.

 

“Na teritoriji Podgorice u 2018/19 školske godine, užina se dostavlja u 24 osnovne škole i očekujemo još jednu novu. Naime, u prošloj godini užinu smo dostavljali u 26 osnovnih škola, a sada pak imamo novu školu u Spužu koja je zainteresovana za naše proizvode i u istoj radimo distribuciju, tako da smo na skoro istom broju škola kao prošle godine”, kazao je Dnevnim novinama v.d. direktora škole Darko Vukčević.

On napominje i da škola dodatno oko 3.000 proizvoda na dnevnom nivou priprema i distribuira u sedam osnovnih i dvije srednje škole u Podgorici u kojima postoje njihove maloprodajne jedinice.

“Meni namijenjen za ovu školsku godinu predviđa proizvode zasnovane isključivo na zdravim sirovinama, kao sto je crno, kukuruzno i ražano brašno, kao i dodacima u vidu jogurta, slatkog mlijeka, voća, vode i soka…”, pojašnjava Vukčević.

Škola je od učenika i njihovih roditelja, kaže, dobila informaciju da su zadovoljni užinom.

“Tim iz Đačke radionice se trudi da meni bude raznovrstan, kako ne bi došlo do zasićenja, te je planirano da se on kontinuirano mijenja” kaže on.

Vukčević najavljuje i obilazak svih škola sa besplatnom degustacijom užine.

“Ono što je novitet jeste da je u narednom periodu planiran obilazak svih škola sa novim krugom besplatne degustacije užine. Uradićemo naravno u najskorijem periodu nove ankete, jer znate da je od prošle školske godine i novi meni koji mora pratiti nova anketa, a ponudićemo bar dva nova proizvoda na mjesečnom nivou. Povratne informacije od korisnika užine u vezi sa kvalitetom iste, do sada su bile izuzetno dobre”, najavio je Vukčević.

Projekat “Đačke užine” se primjenjuje od školske 2016/17 godine, a od prošle školske godine u ponudi je novi meni zbog čijeg formiranja su Ministarstvo prosvjete i škola “Sergije Stanić” uključili i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije užine.

Cijena đačke užine za prvo dijete je 15 eura, a za drugo, treće i ostalu djecu iz iste porodice 10 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније