Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

30. 10. 2018. 15:39 >> 15:17

LAKŠE DO PASOŠA

Konzularni dani održani u sedam evropskih gradova

Tokom konzularnih dana koji su održani u sedam evropskih gradova, crnogorskim državljanima u dijaspori obrađivani su zahtjevi za izdavanje pasosa, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova – Uprava za dijasporu i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su, tokom oktobra, konzularne dane u Ljubljani, Beču, Minhenu, Cirihu, Luksemburgu, Briselu i Utrehtu, sa ciljem pružanja konzularnih usluga i organizovanjem susreta sa udruženjima crnogorskih iseljenika.

"U namjenskom vozilu opremljenom bometrijskom stanicom, obrađivani su zahtjevi crnogorskih državljana za izdavanje pasoša, koji su, tom prilikom, iskazali zadovoljstvo mogućnošću da na ovaj način ostvare prava iz domena konzularnih poslova, uz nadu da će se, sa ovakvim i sličnim aktivnostima, nastaviti i ubuduće", navodi se u saopštenju.

U Sloveniji, Švajcarskoj, Luksemburgu i Holandiji, uporedo sa pružanjem konzularnih usluga, organizovani su i sastanci sa predstavnicima crnogorskih udruženja, na kojima se razgovaralo o daljim aktivnostima i saradnji sa Upravom za dijasporu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su saopštili da će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, raditi na uspostavljanju redovnog održavanja konzularnih dana u svim zemljama u kojima se za to ukaže potreba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније