Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2013. 12:25 >> 12:25

OTKLANJA DILEME

Micev: I danas iznad 40 stepeni

Meteorolog Branko Micev saopštio je da je sasvim izvjesno da će i danas, treći dan za redom, temperatura vazduha dostići i preći 40-i podiok Celzijusove sklale.

Micev je na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji kod nekih dilema da li je u avgustu ranije bilo više slučajeva sa temperaturom od 40 stepeni i više ili takvih dana ima više danas.

 

 

 

"Hajde da otklonimo tu dilemu. Obratite pažnju šta se dešava sa slučajevima kada je temperatura od 35 do 40 i slučajevi kada je temperatura 40 stepeni i više nekada (od 1949 do 1999.) i sada (od 2000. do danas). Da bi sve bilo jasno, nudim vam dvije 'Pite od temperature'. Ukoliko vam se ove moje 'pite' ne dopadnu, vi naručite pitu od jabuka i, naravno, ne zaboravite da me zovete, nemojte je sami pojesti", napisao je Micev.

Inače, prema njegovoj prognozi do petka će područje Crne Gore biti pod uticajem tropskog talasa, koji će usloviti ekstremne vrućine, zbog čega će temperatura vazduha dostizati rekordne vrijednosti za ovo doba godine i prelaziti 40-i podiok Celzijusove skale.

On je juče saopštio da da će u ovoj toplotni seriji vrhunac vrućina biti u četvrtak, kada će se temperatura vazduha u najtoplijim oblastima na području Podgorice i Danilovgrada kretati u intervalu od 40, do čak 43 stepena.

Inače, najtopliji dan otkad se vrše mjerenja u Podgorici bio je 24.avgust 2007. godine, kada su izmjerena 44,2 stepena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније