Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 08. 2018. 15:10 >> 19:54
3

UZ POMOĆ EU

Otvoren granični prelaz Božaj - Hani i Hotit

Granični prelaz Božaj - Hani i Hotit, koji je rekonstruisan uz pomoć Evropske unije (EU), danas je zvanično otvoren. Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o strateškom projektu koji će ojačati veze sa Albanijom.

Na prelazu Božaj - Hani i Hotit danas je završena rekonstrukcija čime je taj granični prelaz i zvanično otvoren.

"Radi se o strateškom projektu prekogranične saradnje, u okviru kojeg je omogućena rekonstrukcija graničnog prelaza Božaj, za koji je Evropska unija obezbijedila milion eura sa ciljem rješavanja problema saobraćajnih gužvi i povećanja bezbjednosti na tom pojasu," navodi se u saopštenju.

Ceremoniji su prisustovali šefovi Delegacija Evropske unije u Podgorici i Tirani, ambasadori Aivo Orav i Romana Vlahutin, koji su naglasili značaj projekta u cilju boljeg povezivanja zemalja regiona. 

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o "strateškom projektu, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon". 

"Na taj način značajno utiče na dalje jačanje veza sa našim prvim komšijama, Republikom Albanijom, ali je, istovremeno, doprinos našoj težnji, koju uspješno sprovodimo kroz svoju evropsku integraciju na nacionalnom i regionalnom nivou, a koja ima za cilj da uslove na kapijama naših država usklađujemo sa onim što je pravna tekovina Evropske unije i Šengen standarda," rekao je Nuhodžić.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније