Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2018. 08:36 >> 08:28

TROŠKOVI FONDA

Za liječenje van CG potrošeno 9,8 miliona

Država je za liječenje crnogorskih građana u inostranstvu prošle godine platila oko 9,8 miliona eura.


U godišnjem izvještaju Fonda za zdravstveno osiguranje navodi se da je najviše, čak 4.196 osiguranika poslato na liječenje, kontrolu i dijagnostiku u susjednoj Srbiji. 

Slijedi Turska za koju je Fond odobrio 235 uputa, pišu Dnevne novine.

U izvještaju Fonda o upućivanju osiguranih lica na liječenje van Crne Gore evidentan je blagi porast troškova koje država plaća za liječenje, iako iz godine u godinu opada broj pacijenata koji imaju potrebu za liječenjem u inostranstvu.

U dokumentu se navodi da ukupni troškovi za liječenje van zemlje za 2017. iznose 9,8 miliona eura i da su viši za gotovo 25 odsto u odnosu na godinu ranije, dok je broj izdatih uputa smanjen za 114.

U Fondu takvu statistiku pravdaju činjenicom da su troškovi liječenja povećani zbog upućivanja osiguranika na skupe transplantacione procedure srca, bubrega i ostalog, kao i na dijagnostičke pretrage najsavremenijim metodama.

Tako je na liječenje, kontrolu i dijagnostiku u zdravstvene ustanove u Srbiji prošle godine upućeno 4.196 crnogorskih osiguranika, što je Fond za zdravstveno osiguranje koštalo nešto više od 5,8 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније