Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 06. 2018. 08:55 >> 13:39
5

VASPITANJE

Kad majke pretjeraju, muškarci ostaju dječaci

Današnje majke, iz najbolje namjere i u želji da zaštite svoje sinove, učine da muškarci zapravo zauvijek ostanu dječaci, saopštila je psiholog i terapeut, Sanela Feković.

Takav pristup, prema riječima Feković, u odnosu prema sinovima za posljedicu ima da muškarcu nije dozvoljeno da dođe do svoje divlje prirode, koja je svojstvena pripadnicima "jačeg" pola.

Gostujući u Jutarnjem programu, ona je podsjetila da su muškarci kroz istoriju stradali u ratovima, ili je muškarac bio taj koji je nosio breme teških poslova u porodici, što mu je život činilo težim.

"Zato majka danas štiti svog sina, da ne bi išao u rat, da ne bi odlazio i nikad se više ne vraćao. Iz te najbolje namjere, ona ga zadržava unutar porodice da bi ostalo muške djece, da ne bi žene ostajale same. Ali u tome pretjeruje, jer u tom ugađanju, on ne može da se odvoji i da stvori svoju porodiu ili je stvorio, ali ostaje vezan za svoju primarnu porodicu odakle je i ostane više dijete nego odrastao muškarac", kaže Feković.

Ona pojašnjava da su posljedice toga da su žene dominantno negdje majke, a muškarci ostanu dječaci.

"Dakle, nije im dozvoljeno da dođu do divlje prirode koja je svojstvena jednom muškarcu", kazala je Feković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније