Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

08. 06. 2018. 07:18 >> 18:41
1

BUDIMO HUMANI

Pomozimo Vuku da prohoda

Nikšićani, ali građani širom države pokazali su još jednom humani karakter našeg naroda. Naime, trogodišnji Vuk Mitrović boluje od cerebralne paralize a ovih dana organizovano je više akcije prikupljanja pomoći za njegovo liječenje u Turskoj.

Humanost, nada, osmjesi, zagrljaji i ljubav bili su juče putokazi građanima Nikšića do neobičnog štanda na Trgu Slobode. Kutija pomoći i gomila poklončića kao mali znak pažnje za ljude velikog srca koji su donirali za liječenje trogodišnjeg Vuka Mitrovća oboljelog od cerebralne paralize.

"Idemo u sve druge gradove, da mi nekako dođemo do ljudi, nekako je lakše kad si tu sa narodom, kad kažeš koji je problem i oni baš izlaze u susret", kazala je Maja Mijušković.

U susret su izlazili i građni juče, ali i mnogi drugi koji su za svega sedam dana, SMS porukama i uplatama na žiro račun već donirali više od dvije trećine novca potrebnog za Vukovo liječenje u Turskoj. Neprestani osmjeh na licu ovog trogodišnjaka zahvalnost je svim njima poručuju roditelji Dejan i Biljana.

"Bukvalno se čitav Nikšić digao na noge. Svi su se skočili da doniraju, da prave akcije", kazao je Vukov otac Dejan.

Biljana Mitrović, Vukova majka, kaže da je porodica mislila da će prikupljanje pomoći ići mnogo teže.

"Stvarno smo oduševljni bili kad smo vidjeli koliko se ljudi odazvalo i kada su vidjeli da je Vuku potrebna pomoć. Tako da smo stvarno presrećni što sve to brzo ide", kazala je ona.

No, fali još oko 8.000 eura, pa će i Maja i drugarice na svoj način narednih dana nastaviti akciju po Crnoj Gori.

Dejan i Biljana se nadaju da će vrlo brzo putovati za Tursku gdje će presađivanjem matičnih ćelija i kroz fizikalnu terapiju, omogućiti napredak u Vukovom razvoju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније