Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

20. 05. 2018. 11:23   >>  12:17 1

SVAKE NEDJELJE NA TVCG

Učimo djecu da "Rade pravo"

Emisija za djecu, ali i roditelje, "Radi pravo" biće prikazivana svake nedjelje od 19:10 na TVCG 1.

Serijal Reci pravo emitovan je od 2004. do 2006. godine, u okviru Naučno - obrazovnog programa i tada je stekao veliku popularnost među najmlađim gledaocima.

Emitovano je oko 50 epizoda koje su se bavile jezičkim nedoumicama i kulturom govora, a scenarije za njih pisala je naša književnica Bosiljka Pušić.

Nakon 12 godina serijal je opet pokrenut, ovaj put pod nazivom Radi pravo, u kojem će lutak Tika i njegovi drugari da govore o lijepom ponašanju, kako se nositi sa malim - velikim problemima koji muče najmlađe ali i na jedan duhovit i zanimljiv način će ih učiti osnovama građanskog vaspitanja.

Važnu ulogu u serijalu imaju i đed naučnik kojeg igra Dejan Đonović, Urednica programa i serijala je Sanja Blečić a reditelj je Mićo Šofranac.

Emitovanje serijala počinje večeras od 19 sati i 10 minuta, i to će biti stalni termin naredna dva mjeseca.

Scenaristkinja Nataša Šotra kazala je, gostujući u Jutarnjem programu, da ne vaspitavom djecu onim što govorimo, već našim postupcima.

"Nakon serijala Reci pravo, postojao je pritisak, ali i iazov kako približiti ozbiljne teme djeci. Mislim da smo u tome uspjeli", navela je Šotra.

Glumac Željko Radunović kazao je da mu je bilo zadovoljstvo što je bio dio starog, ali i novog projekta.

"Ovo je koristan projekat i svi bi trebalo da se trudimo da pomognemo djeci da odrastu na pravi način. Serija je rezultat odličnog timskog rada", naveo je Radunović.

Glumica Katarina Krek kazala je da joj bilo zadovoljstvo raditi s mladim glumcima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније