Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 05. 2018. 11:30 >> 12:59

NOVI PROJEKAT

Srednjoškolci će biti Jutjuberi RTCG

Radio Televizija Crne Gore i Dojče Vele pokrenuli su projekat čiji je cilj obuka kreativnih srednjoškolca iz naše zemlje kako bi pravili svoje video-priče, koje će biti objavljene na Jutjub kanalu Javnog servisa, istakle su novinarke Obrazovnog i Zabavnog programa TVCG Maja Đuretić Mrdak i Ajda Šufta.

 

"Možemo reći da je riječ o nekoj vrsti medijskog eksperimenta. Cijelu priču radimo po uzoru na sajt njemačkog Javnog servisa, koji je okupio mlade Jutjubere - funk.net. Tako su oni dobili medijski prostor i podršku stručnjaka, a Javni servis mladu publiku", kazala je Đuretić Mrdak gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Šufta je naglasila da je raspisan konkurs za zainteresovane srednjoškolce, koji treba do 1. jula da pošalju kratak video na temu po svom izboru i nekoliko rečenica o sebi na srednjoskolac@rtcg.org.

"Nama je najvažnije da prepoznamo mlade ljude koji su kreativni i specifični po nečemu. Kada budemo ih odabrali, oni će preći na konkretnu obuku koja podrazumijeva kadriranje, montažu...Svakako im treba pomoći da sklope i lijep tekst uz tu priču. Ajfon je prepoznat kao idealan telefon za projekat, jer je kamera adekvatna i jednostavan je za korišćenje", kazala je ona.

Mentori odabranim srednjoškolcima biće novinari iz različitih redakcija naše medijske kuće, tako da se mogu očekivati raznovrsne teme.

"Naša ideja je da pokažemo da Jutjub može biti u funkciji promocije pravih vrijednosti, edukacije. Ipak, akcenat nije samo na obrazovnim temama, mi ohrabrujemo mlade ljude da pričaju o svemu što ih zanima, na način koji njih zanima", objasnila je Đuretić Mrdak.

Šufta je istakla da teme ne moraju biti samo vezane za školovanje, već i one koje čine svakodnevicu mladih.

"Oni tako ne moraju biti uz TV da bi se informisali, već mogu ući na našu Jutjub platformu, pogledati teme koje ih zanimaju - sport, modu, bilo šta što može biti i njihov životni odabir za posao", naglasila je Šufta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније