Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

11. 05. 2018. 07:20 >> 07:12
9

RJEŠENJE SUDA

CEDIS da Senku priključi na mrežu

Osnovni sud u Nikšiću donio je rješenje da se, nakon dvije sedmice bez struje, Nikšićanka Senka Grozdanić, priključi na mrežu.

Podsjećamo, nju je Crnogorski elektroprenosni sistem (CEDIS), pozivajući se na Zakon o energetici, isključio sa mreže, uz obrazloženje da krade struju, a potom priključenje uslovio plaćanjem ogromnog duga.

Grozdanić je ilegalno koristenje struje uporno odbijala.

"Teško mi je palo, to je kaljanje moje časti, ugleda", priča Grozdanić za RTCG.

Iz suda saopštavaju da se usvaja predlog za određivanje privremene mjere, pa sa nalaže CEDIS-u da odmah izvrši priključenje na objektu.

Momenat olakšanja nakon, kako kaže Grozdanić, dana prepunih gorčine.

"Bez struje biti u 21. vijeku, kao bez kiseonika. Da ne pričam kako je to pogoršalo moje zdravstveno stanje, kako me to kao čovjeka pogodilo", kaže Senka.

Žalba advokata Milana Vojinovića prihvaćena je uz obrazloženje da je CEDIS protivpravno, bez najave i njenog prisutva pregledao mjerno mjesto i isključio je sa mreže.

"Da bi neko bio oglašen krivim mora se u zakonito sprovedenom postupku utvrditi da je on kriv i oglašen krivim i tek tada se smatrati lopovom. Ovdje imamo obrnutu situaciju, da operater utvrđuje, ukida i izriče mjeru. Znači preuzima i ulogu tužioca i sudije i određuje mjeru znači vrši egzekuciju", kaže advokat Milan Vojinović.

Darko Bulatović, RTCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније