Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2013. 17:51 >> 17:52

140 STANOVA

Zgrade u Nikoljcu useljive 2014.

Izgradnja stambenog kompleksa od tri zgrade, sa 140 stambenih jedinica, u bjelopoljskom naselju Nikoljcu, teče planiranom dinamikom i trebalo bi da bude završen do druge polovine sljedeće godine.

Riječ je o zajedničkom projektu Opštine Bijelo Polje, Sindikalnog fonda za stambenu izgradnju i Sindikata Uprave policije, čija je vrijednost oko šest miliona eura.

Nakon  dvije decenije, za potrebe  državnih službenika  i činovnika u bjelopoljskoj Opštini, grade se tri zgrade u kojima će biti 140 stanova . Njihovi vlasnici ključeve će dobiće u drugoj polovini naredne godine, kada se očekuje završetak radova, saopštio je danas, tokom obilaska gradilišta, predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić.

Direktor kompanije „Elmont“, koja je dio izvođačkog konzorcijuma, Idriz Mahmutović,  ocijenio je da su  radovi na dvije zgrade u poodmakloj fazi, dok  na trećoj , tempo usporavaju  podzemne vode koje su se pojavile  tokom izgradnje.

 “U toku su grubi radovi na elektroinstalacijama, vodovodu i kanalizaciji”, naglasio je Mahmutović,dok je predsjednik Sindikata Centra bezbjednosti  Bijelo Polje, Željko Rovčanin, potencirao  važnost  rješavanja krova nad glavom službenika Centra, ali i kvaliteta radova  na zgradi,  u kojoj je predviđeno 40 stambenih jedinica za tamošnje službenike.

Pored “Elmonta”, građevinski konzorcijum čine  kompanije “Sargon”i  “Putevi-Užice”.

 

Pored  ovog kompleksa,  na Ribarevinama su prošle godine urađene dvije, a u toku je izgradnja još jedne zgrade sa po 10 stambenih jedinica za socijalne slučajeve i RAE populaciju, a prije nekoliko dana , na tom lokalitetu završena  je zgrada za penzionere, koja će uskoro biti useljena.

“Veoma je važno što se radi o lokalnim neimarima, što daje puni efekat ovih poslova”, kazao je predsjednik Žurić.

Tekst i foto: Vukoman Kljajevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније