Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 05. 2018. 09:12 >> 09:22
29

BORBA PROTIV FAŠIZMA

Hodžić: Vlast pokazuje kukavičluk

Država mora da pokaže snagu u prevazilaženju podjela u Crnoj Gori, kazao je Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i poručio da se istorija ne može falsifikovati.

On je povodom 9. maja, Dana borbe nad fašizmom, kazao da je Crna Gora partizanska i da joj je srce je partizansko.

“Fašizam ne može biti izbrisan, i to je složen pojam”, naveo je Hodžić, gostujući u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Navodi i da fašizam mijenja oblike djelovanja, a ako je država pravna, kako poručuje Hodžić, ona može da ga svede na minimum.

“Mi smo podijeljeno društvo i država mora da se umiješa, naše društvo je složeno nije još građansko, država mora da pokaže snagu. Ne može da se podiže spomenik ratnom zločincu, ne mogu bilbordi izmišljeni, ne može falsifikovanje činjenica, ne može crkva na Rumiji, pa donese država odluku da je ukine pa je ne ukida, pa pokazuje slabost i kukavičluk. Vlast pokazuje kukavičluk”, naveo je Hodžić.

On smatra da je razloga takvog ponašanja, želja da se očuva vlast.

“Nažalost opozicija je mnogo gora od vlasti, da je ta opozicija bolja, vlast bi bila bolja”, kazao je Hodžić i dodao da ako država ne poštuje zakon, neće ga poštovati ni drugi.

“Da je pravde i prava 13. jul bi bio Dan pobjede. To je prvi oružani otpor fašizmu u Evropi. 13. jul zaslužuje i da ga Evropa slavi", kazao je Hodžić.

Navodi da je sve manje živih učesnika NOB-a, ali je sve više mladih antifašista.

“Nama su vrata za mlade otvorena, ideje antifašizma su bitne da budu popularne među mladima”, kazao je Hodžić i najavio da će ove godine proslava 13. jula biti organizovana na brdu Gorica.

“Na mladim ljudima zasnivamo tekovine univerzalnih vrijednosti”, zaključio je Hodžić. 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније