Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 05. 2018. 10:55 >> 10:46

POTPISANI UGOVORI

Za energetsku efikasnost tri škole 2,8 miliona

Mjere energetske efikasnosti biće primijenjene u tri obrazovne ustanove i to Gimnaziji "Slobodan Škerović", Resursnom centru "1.jun" i Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica". Projekat je vrijedan 2,8 miliona eura a radovi će početi sredinom ovog mjeseca a trebalo bi da budu završeni za pet mjeseci, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

"Ministarstvo ekonomije potpisalo je ugovore o izvođenju radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u tri obrazovne ustanove u vrijednosti od 2,8 miliona eura, a izvođenje radova počeće sredinom ovog mjeseca, sa rokom završetka od pet mjeseci", navodi se u saopštenju ministarstva.

Programom su, kako je saopšteno, obuhvaćeni Gimnazija "Slobodan Škerović", Resursni centar "1.jun" i Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica".

"Izvođenje radova u navedenim obrazovnim ustanovama se realizuje u okviru druge faze "Program eneregetske efikasnosti u javnim zgradama", po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, koji su potpisani između Ministarstva finansija i KfW banke, kao i po osnovu Posebnog ugovora, potpisanog između Ministarstva ekonomije i KfW banke, u vrijednosti od 22,093 miliona eura", kazali su iz ministarstva.

Drugom fazom programa je obuhvaćena primjena mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Do sada je, podsjećaju, u okviru druge faze programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura.

Iz tog vladinog resora napominju da je u toku tender za izbor izvođača radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u Zavodu "Komanski most" u Podgorici, OŠ "Aleksa Bećo Đilas" i S.M.Š. "Vuksan Đukić" u Mojkovcu.

"Prva faza 'Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama' je realizovana u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015. godine, i u okviru nje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i jednom studentskom domu. Ukupna vrijednost izvedenih radova je iznosila 13,2 miliona eura", podsjećaju iz Ministarstva ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније