Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2013. 17:47 >> 17:47

PROTEST PRED VLADOM

Što prije Slavoljubovo ime Akademiji

Organizatori skupa podrške porodici policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića najavili su da će organizovati nove i masovnije proteste ukoliko Vlada do kraja mjeseca ne donese odluku da Policijska Akademija u Danilovgradu nosi njegovo ime.

Oko 40 prijatelja, poznanika i članova porodice Šćekić okupilo se danas ispred Vlade, kako bi protestovali zbog kako su oni naveli, neažurnosti i namjernog ignorisanja legitimno potpisane peticije da se Policijska Akademija nazove imenom Slavoljuba Šćekića.



Sestra Šćekića Slavica kazala je da po svemu sudeći danas od Vlade na tražena pitanja, neće dobiti odgovor.

"Pa nam preostaje ništa drugo nego da im poručimo da ukoliko do kraja ovog mjeseca ne donesu odluku da Policjska Akademija nosi ime Slavoljuba Šćekića, mi nećemo odustajati tako lako, već ćemo uskoro organizovati nove i masovnije proteste", rekla je Šćekić novinarima i okupljenima ispred Vlade.

Ona je podsjetila da je peticija da policijska Akademija u Danilovgradu dobije ime Slavoljuba Šćekića izglasana 16. aprila.

"No, iako je pravilnikom na portalu Glas građana predviđeno da se o peticiji raspravlja nakon 20 radnih dana od njenog izglasavanja, Vlada Crne Gore nije ispoštovala ni svoja pravila, ni podnosioca zahtijeva, niti lik i djelo Slavoljuba Šćekića, jer do današnjeg dana o njoj se nije odlučivalo", upozorila je Šćekić.

Ona je pojasnila da su danas protestovali da bi Vladu podsjetili na njenu zakonsku obavezu, i da bi im odgovorili na sljedeća pitanja.

"Prvo pitanje zašto Vlada nije donijela odluku da Policijska Akademija dobije ime po Slavoljubu Šćekiću", navela je Šćekić.

Ona je kazala da je drugo pitanje je li donošenje odluke u skladu sa opredjeljenjem Vlade da obavlja ustavne nadležnosti po mjeri i u najboljem interesu svih građana Crne Gore.

"Treće pitanje da li je uopšte bilo potrebno raspravljati i toliko vijećati o ovoj peticiji kad je ona po svemu kristalno jasna, a jasna je samim tim što se njome traži da Policijska Akademija nosi ime Slavoljuba Šćekića, poštenog i časnog policijskog funkcionera, borca za pravnu državu i vladavinu prava, borca protiv organizovanog kriminala i borca za poštenu i časnu Crnu Goru", rekla je Šćekić.

Ona je upitala zar borba njenoga brata za dobro Crne Gore nije dovoljno dobra i jaka "da na osnovu nje i bez raspravljanja i vijećanja Vlada donese odluku kojom će se Policijska Akademija zvati njegovim imenom".

Organizator skupa Tanja Stanojević upitala je gdje su danas čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova, njihov Sindikat, nevladine organizacije, zaštitnici ljudskih prava.

"Gdje su danas Slavoljubove kolege, zar je braćo policajci Slavoljubova herojska smrt zločin, zar nijeste osjetili ljudsku i moralnu potrebu da danas budete uz njegovu časnu porodicu, zar ste zaboravili da je Slavoljub izgubio svoj život braneći svoju struku i kodeks policijskog profesionalca", upozorila je Stanojević.

Ona je navela da od svih nadležnih navedenih imaju "samo ignorisanje, nepoštovanje zakona, dodavanje soli na otvorene rane Slavoljubove porodice".

"Do kada će zakoni biti mrtvo slovo na papiru koji se koristi selektivno kada pojedincima samo odgovara. Odakle vam pravo da ignorišete hiljade potpisa slobodnih građana ove države«, kazala je Stanojević.

Ona je rekla da je traženi odgovor Vlada bila dužna davno da im ga daju.

"Istrajaćemo u svojim zahtjevima. Tražimo odgovor iz Vlade", poručila je Stanojević.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније