Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 03. 2018. 20:19 >> 20:15

PRAKTIČNO PREDAVANJE

Studenti sportskog novinarstva posjetili TV kuće

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, sa odsjeka sportski novinari, posjetili su Radio Televiziju Crne Gore u okviru praktičnog predavanja iz predmeta TV novinarstvo i Menadžment u medijima.

U redakciji Jutarnjeg programa urednica Ljiljana Savić predstavila im je proces pripreme priloga i realizacije kolažne TV emisije, te govorila o iskustvima iz dugogodišnje prakse. Budući novinari obišli su Desk TVCG, Sportsku redakciju, informativni i veliki studio Televizije Crne Gore.

Studenti druge godine sportskog novinarstva upoznali su sportskog novinara Nebojšu Šofranca, koji im je govorio o specifičnostima TV novinarstva, kao i o atraktivnosti različitih sportova.

Posebnu pažnju posvetio je italijanskoj fudbalskoj ligi, ali i političkoj sceni u Italiji. Predstavio im je nekadašnji i sadašnji način rada sportskih novinara u Javnom servisu i najavio predstojeće događaje na koje TVCG ima pravo prenosa, posebno obraćajući pažnju na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje je od polovine juna do polovine jula 2018.

Studenti su posjetili i TV Prva, gdje su se upoznali s procesom  pripreme, odabira i realizacije vijesti, informativne emisije i Jutarnjeg programa. 

Studenti sportskog novinarstva posjetili su TV kuće sa urednikom u Televiziji Crne Gore Miomirom Marošem koji na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje izvodi nastavu iz Televizijskog novinarstva i Menadžmenta u medijima.

Miomir Maroš, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније