Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2018. 08:20 >> 08:18

SINDIKAT POLJOPRIVREDE

Problem plasman proizvoda

Plasman, odnosno prodaja poljoprivrednih proizvoda na tržištu najveći je problem sa kojim se njihovi proizvođači susreću u posljednje vrijeme, saopštio je predsjednik Sindikata poljoprivrede, Veljko Baošić.

On smatra da je sve manje garancija koje bi mogle da stimulišu poljoprivredne proizvođače da realizuju veće količine proizvoda, jer sa manjim količinama i po pristojnim cijenama nemaju dominantno mjesto na tržištu, piše Dan.

On je kazao da poljoprivredni proizvođači imaju problem da plasiraju proizvode na crnogorsko tržište, jer nijesu kon kurentni.

"Takođe, uvozni lobi i kompanije iz okruženja imaju subvencije svojih vlada i zato su njihovi proizvodi u velikoj mjeri prisutni na crnogorskom tržištu i jeftiniji su od naših" rekao je Baošić.

On smatra da je za bolji plasman domaćih proizvoda neophodno pokrenuti udruženja poljoprivrednih proizvođača.

"U Sindikatu smo pokrenuli akciju, a riječ je o udruženjima individualnih poljoprivrednih proizvođača. Sad imamo projekat sa poljoprivrednim proizvođačima iz Petnjice i Gornje Morače, i oni će kroz ta udruženja moći da se pojave na našem tržištu sa širim asortimanom proizvoda", objasnio je Baošić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније