Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2013. 17:18 >> 17:19

SAMARDŽIĆ NA KOSOVU

Uključiti KSF u regionalne inicijative

Uključivanje Kosovskih Snaga Bezbjednosti (KSF) u aktivnosti regionalnih bezbjednosnih inicijativa, posebno u vidu učešća u zajedničkim vježbama, bilo bi veoma značajno za stabilnost i saradnju u regionu, zaključeno je na sastanku načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, viceadmirala Dragana Samardžića, i komandanta KSF-a, general-potpukovnika Kadrija Kastratija.

Samardžić, koji je boravio 15. i 16. jula u prvoj zvaničnoj posjeti Republici Kosovo, istakao je zadovoljstvo povodom činjenice da na Konferenciji glavnih podoficira A5 inicijative, koja se održava u Podgorici, prvi put za istim stolom sjede predstavnici Vojske Srbije i Kosovskih Snaga Bezbjednosti, te iskazao očekivanje da će sve oružane snage regiona, ubuduće, biti faktor mira i stabilnosti i pokretač brojnih zajedničkih inicijativa, koje će doprinijeti izgradnji povjerenja i sposobnosti regiona da se suprotstavi savremenim bezbjednosnim izazovima.

"Komandant KSF-a upoznao je Samardžića sa organizacijom, misijama i zadacima njihovih snaga, kao i prioritetima u narednom periodu. Takođe, general Kastrati prezentovao je potencijalne modele saradnje sa Vojskom Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na sastanku je dogovoreno da težište buduće saradnje predstavlja obuka, edukacija i razmjena iskustava u razvoju operativnih sposobnosti dviju oružanih snaga, a Kastrati iskazao posebno interesovanje za saradnju u oblasti obuke ronilačkih jedinica, pilota helikoptera, podoficirskog sastava, kao i izgradnji sposobnosti za reagovanje u vanrednim situacijama.

Načelnika Generalštaba VCG, kako je saopšteno, primio je i ministar KSF-a Agim Čeku i tom prilikom razgovarano je o bezbjednosnoj situaciji u regionu, te mogućim oblicima dalje saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније