Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

25. 02. 2018. 15:06 >> 15:03

CRMNICA

Nagrada za vinski put Kopitovića

Putevi vina postaju sve značajniji u ukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore. Dokaz da imamo šta ponuditi stranom i domaćem gostu je i nedavna nagrada vinariji Kopitović iz Donjih Brčela u Crmnici koja je u veoma jakoj konkurenciji bogatih vinarija regiona osvojila treću nagradu na takmičenju eno gastro turizma Bijeli grozd u Hrvatskoj.

Vlasnik vinarije Žarko Kopitović, kaže da je na nedavno održanoj završnoj konferenciji u Iloku, među devetnaest poznatih vinarija regiona, osvojen veliki uspjeh.

"Velika satisfakcija meni i mojoj porodici kao maloj vinariji ali i za crmničke vinare i opštinu Bar kao i cijelu Crnu Goru kako bi se što više proizvodilo vino i razvijao vinski turizam. Na toj manifestaciji nije se kandidovalo vino kao brend iako imam pet tipova vina, nego je sastavljeno vino i usluga što je kompletan turistički doživljaj", rekao je Kopitović.

Vinarija koja je vrijedna milione eura ne mora i privući gosta. I mali proizvođači imaju šansu jer turista, često, traži porodičnu toplinu i patinu starine kakvu ima podrum vina u kući staroj tri stotine godina, kazao je Kopitović.

"Gost ne voli sve skupo i glamurozno. Voli nešto autentično, porodični duh, a naravno, vino mora da bude kvalitetno", rekao je domaćin.

Kopitovići privode kraju zimsko sređivanje vinograda koji je na njihovom imanju sa dvije hiljade čokota, a zakupljeno je još dvije hiljade i pet stotina. Kada je riječ o očekivanjima u ovoj godini, Kopitović je istakao da je prvo i najvažnije dolazak turista.

"Očekujem priliv stranih turista. Prošla i preprošla godina su bile bolje nego deset prije. Treba povećati proizvodne kapacitete i to je pod brojem jedan. Kako, kada je riječ o vinogradu tako treba i započeti gradnju novog vinskog podruma, mada se radi o velikim sredstvima. Mora se raditi postepeno, čovjek se ne smije 'zalijetati' jer je i tržište ne sigurno", rekao je Kopitović.

Veliku pomoć ocu pružaju tri kćeri, tri sorele, kako reče Kopitović, u dočeku turista. Znanje stranog jezika je gotovo neizbježno na sve zahtjevnijem tržištu.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније