Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 02. 2018. 11:32   >>  11:36

U 2017.

Stanovi skuplji 10 odsto

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u 2017. godini iznosila je 1.111 eura i veća je za 9,9 odsto u odnosu na 2016, pokazuju podaci Monstata.

„Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u 2017. godini iznosila je 1.123 eura i veća je za 2,8 odsto u odnosuna 2016.“

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u 2017. godini u primorskom regionu iznosila je 1.159 eura, u središnjem regionu 550 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 639 eura.

„Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća“, pokazuju podaci Monstata.

Tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u 2017. godini iznosila je 1 128 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 544 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније