Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

21. 02. 2018. 13:29 >> 09:50

VELIMIROVIĆ U SUDU

Pod Ostrogom se srele dvije grupe

U Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. Na pitanja odgovara svjedok Mirko Velimirović.

Velimirović je juče saopštio da je morao da kupi oružje.

Na današnjem ročištu preslušavani su razgovori svjedoka sa Sašom Sinđelićem, ljudima iz Zubinog Potoka, kao i dijelom optuženih.

Suđenju nijesu prisustvovali funkcioneri DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić, koju su ranije udaljeni do kraja dokaznog postupka.

09:30 On je kazao da tužiocu nije govorio o svemu što je razgovarao sa Sinđelićem od 13. do 16. oktobra 2016.

Kaže i da tužiocu nije pomenuo razgovor sa Čarugom, jer on nije znao za oružje. On je kazao da su se pod Ostrogom sreli njegovi ljudi iz Zubinog Potoka i Šabca. To je kaže saznao njih telefonom. 

09:15 U sudnici je preslušan razgovor između Velimirovića i Saše Sinđelića u kojem pominju "rakiju", što je šifra za oružje.

Velimirović se sjetio razgovora, ali nije mogao da kaže gdje je tada bio.

"Kad sam govorio da sam u Podgorici, možda sam bio u Beranama, samo da shvati da nisam na Kosovu, jer kažem da sam u Podgorici iako sam ili na Crkvinama", navodi Velimirović.

On je kazao da mu Sinđelić nije rekao da ne koristi obični telefon, i da mu je poručio da specijalni telefon ne može da se prisluškuje. On je ponovio da nije znao dobro da koristi specijalni telefon, pa je zbog toga koristio i obični.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније