Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2018. 23:06 >> 23:16

U 2018.

Podrška mladim pčelarima početnicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2018. godinu. Prijave je potrebno dostaviti do 15. marta.

Kako je saopšteno iz ministarstva, program se realizuje u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija i predstavlja nastavak podsticaja mladima u sektoru pčelarstva. Program se realizuje i u skladu sa agrobudžetskom linijom za 2018. godinu - Program unapređivanja pčelarstva.

"Kroz javni poziv mladi ljudi koji su nezaposleni, starosti od 18 do 30 godina, imaju mogućnost da dobiju po tri košnice sa tri pčelinja roja na ramovima, čime im se pruža šansa da započnu posao u oblasti pčelarstva. Iskustvo s ovom vrstom podrške u prošloj godini je bilo vrlo pozitivno, zbog velikog interesovanja mladih ljudi. Stoga je, u cilju podrške što većem broju nezaposlenih mladih ljudi, nastavljena podrška i iznosi 25.000 eura. Podrška ministarstva iznosi 80 odsto vrijednosti tri košnice sa rojevima", saopšteno je iz ministarstva.

Kako se dodaje, program je moguće koristiti tek nakon potpisivanja ugovora sa ministarstvom i savezom.

"U ugovoru se obavezuju da će se baviti pčelarstvom u narednih pet godina. Mladi pčelari su u obavezi da prethodno, u periodu od obavještenja da im je odobrena podrška do potpisivanja ugovora, prisustvuju obuci za pčelarenje koju organizuje savez", navodi se u saopštenju.

Sve informacije, kao i obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom pozivu može se preuzeti sa web stranice Ministarstva, kao i direktno u službenim prostorijama Ministarstva i Saveza pčelarskih organizacija, kao i kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Rok za prijavljivanje na javni poziv je 15. mart 2018. godine.

Sve informacije u vezi sa pozivom mogu se dobiti direktno u Ministarstvu poljoprivrede, Savezu pčelarskih organizacija Crne Gore, ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније