Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2018. 17:38 >> 20:19

ŠESTI SLUČAJ

Još jedna djevojčica oboljela od morbila

U Crnoj Gori je još jedna osoba oboljela od malih boginja, odnosno morbila, potvrdio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Riječ je o jednogodišnjoj djevojčici E.R. koja je smještena u Institutu za bolesti djece.

"Pacijentkinja je za sada stabilnog i dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali je kao i ostali pacijenti dječije dobi, zbog svog uzrasta, opasnosti od razvoja komplikacija kao i zbog sprječavanja daljeg širenja infekcije izolovana i hospitalizovana u Institutu za bolesti djece", navodi se u saopštenju IJZ.

Epidemiološko istraživanje izvora infekcije i idetifikacije kontakata koji su ostvareni tokom perioda zaraznosti je u toku, dok je porodica stavljena pod epidemiološki nadzor.

Djevojčica, kako navode iz IJZ, nije vakcinisana.

Ona je ranije, dok nijesu bili gotovi rezultati, bila hospitalizovana zbog predostrožnosti od širenja bolesti.

To je šesti slučaj obolijevanja od malih boginja u Crnoj Gori od početka godine. Trenutno se na bolničkom liječenju od morbila u Crnoj Gori nalaze tri pacijenta. Dva se nalaze u Institutu za bolesti djece, a jedan u opštoj bolnici u Nikšiću.

Svi hospitalizovani su trenutno dobrog opšteg stanja.

U svim slučajevima, kako su ranije saopštili, radilo se o "uvozu" virusa pri čemu lokalna prenošenja morbila kod nas još nijesu registrovana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније