Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

09. 02. 2018. 12:10 >> 12:10

RAZVOJNI CENTAR

Besplatne radionice za djecu i roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće organizovano nekoliko besplatnih radionica kroz koje će djeca razvijati govor, bogatiti rječnik i praviti kreativne medenjake.


Iz Udruženja je saopšteno da će i za roditelje biti organovana radionica sa psihologom o razvoju socijalno emocionalnih vještina kod djece.

Kako su naveli, radionice će biti održane u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na i-mejl /e-mail/ igrackoteka@t-com.me, broj telefona ili u 020 22 10 00 inboks Fejsbuk /Facebook/ stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

Iz Udruženja su najavili da će u ponedeljak, u dva termina, u trajanju po 30 minuta, biti održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta.

U 18 sati, kako su kazali, biće održana radionica namijenjena djeci uzrasta od jedne do dvije godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od dvije do tri godine.

"Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta, dok će učesnici moći da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmijene iskustva sa drugim učesnicima”, objasnili su iz udruženja Roditelji. 

Cilj tih radionica je, kako su naveli, da se roditelji kroz praktične primjere upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini i da dobiju upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu će voditi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na pet, dok je prisustvo roditelja obavezno.

Kako je saopšteno, u utorak u 19 sati biće organizovana radionica Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od četiri do sedam godina.

“Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika i razmišljanje”, kazali su iz Udruženja.

Tokom radionice djeca će, kako su najavili, uz pomoć slika vježbati govor, osmišljavati svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi.

Radionicu će voditi menadžerka kreativnih komunikacija Danijela Knežević, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu u 19 sati počeće kreativna radionica pod nazivom Tamo gdje ljubav vlada, nema ni velikih ni malih.

Cilj ove radionice je, kako su kazali iz Udruženja, ukrašavanje medenjaka koji će djeca pokloniti svojim najmilijima. 

Radionicu će voditi Helena Radanović, a namijenjena je roditeljima i djeci uzrasta od četiri do osam godina, dok je broj mjesta ograničen na 20.

Iz Udruženja su najavili da će u petak u 19 sati početi edukativna radionica za roditelje pod nazivom Razvoj vještina kod djece, koju će voditi psihološkinja Anđa Backović. 

“Na radionici će roditelji razmijeniti iskustva i proširiti znanje o socijalno emotivnim vještinama djece koje su karakteristične za određeni uzrast, zašto su važne za dalji razvoj i kako su međusobno povezane”, zaključili su iz Udruženja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније