Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 01. 2018. 09:08 >> 08:34

PURIŠIĆ U ŽENEVI

MOR će pomoći Program dostojanstvenog rada

Međunarodna organizacija rada (MOR) zadovoljna je ispunjavanjem obaveza koje proizilaze iz članstva Crne Gore u toj organizaciji. Generalni direktor te organizacije, Gaj Rajder, pohvalio saradnju sa Crnom Gorom i obećao punu podršku i tehničku saradnju u izradi novog Programa dostojanstvenog rada za period 2018-2020.

Sa Rajderom i njegovim pomoćnikom, Heinzom Kolerom, regionalnim direktorom MOR-a za Evropu i Centralnu Aziju je u ponedjeljak u Ženevi razgovarao Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

Tema sastanka bila je saradnja Ministarstva rada i socijalnog staranja i MOR-a.

"Generalni direktor Rajder rekao je da je zadovoljan ispunjavanjem obaveza koje proizilaze iz članstva Crne Gore u MOR. On je pohvalio saradnju sa Crnom Gorom i obećao punu podršku i tehničku saradnju u izradi novog Programa dostojanstvenog rada za 2018-2020", kazali su iz ministarstva.

Purišić je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo izradom novog Programa i istakao da postoji velika potreba za pružanjem normativne ekspertske pomoći.

"Ministar je, na osnovu prethodnog dobrog iskustva zatražio i da se prilikom izrade novog programa odredi koordinator za njegovu implementaciju", navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka sa visokim predstavnicima MOR-a, delegacija Ministarstva rada i socijalnog staranja održala je sastanak na ekpertskom nivou sa Kolinom Fenvik, šefom Odjeljenja za reformu radnog prava, i Karen Kurtis i Valerie Van Gotem, iz Odjeljenja NORMES u čijoj je nadležnosti region Evrope.

Na tom sastanku, kazali su iz ministarstva, predstavljen je proces izrade zakonskih propisa iz oblasti radnog prava i politike zapošljavanja, čime će se, kako su rekli, doprinijeti uređenju tržišta rada kroz stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za otvaranje novih i kvalitetnijih radnih mjesta, privlačenje investicija i povećanje zaposlenosti, što će dovesti do suzbijanja sive ekonomije i bolje zaštite prava zaposlenih.

"Delegacija je naglasila da je od ključne važnosti savjetodavna pomoć i podrška Međunarodne organizacije rada s ciljem bolje implementacije standarda MOR-a u zakonodavni okvir zemlje, tokom procesa izrade seta zakona", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније