Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

17. 01. 2018. 15:32 >> 15:02

IVANOVA KORITA

Romski i egipćanski učenici u odmaralištu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u cilju motivisanja romskih i egipćanskih učenika za redovnim pohađanjem nastave i nastavkom školovanja organizovalo je sedmodnevni boravak u odmaralištu "Lovćen-Bečići" na Ivanovim koritima za dvadeset tri učenika VII, VIII i IX razreda romske i egipćanske populacije iz nekoliko osnovnih škola iz Podgorice, Nikšića, Herceg Novog i Tivta.

Kako navode, djeca su imala priliku da tokom sedmodnevnog boravka na Ivanovim koritima pohađaju časove romskog jezika, a pored toga i da nauče nešto više o istoriji i kulturi Roma.

"Takođe, za učenike su organizovane i radionice o borbi protiv dječijih ugovorenih brakova i nasilja u porodici", navode iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Sa djecom su na zimovanju kao vaspitači i predavači, kako navode, boravili i predstavnici Romskog savjeta u Crnoj Gori, NVO Centar za romske inicijative i NVO Koračajte sa nama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније