Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

30. 12. 2017. 20:38 >> 20:13
4

RTCG I VLADE

Rutović i Pavićević oprečno o Ugovoru

Generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović rekao je da predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević poznaje Zakon i standarde javne radiodifuzije, ne bi neusvajanje programsko-produkcionog plana Javnog servisa pravdao navodnim nepotpisivanjem Ugovora izmedu Vlade i RTCG o pružanju javnih radiodifuznih usluga za period 2018-2020. Pavićević u odgovoru Rutoviću tvrdi da, ukoliko Ugovor između Vlade i Javnog Servisa nije potpisan, ne bi bili validni ni programsko produkcioni planovi, i da su usvojeni.

Rutovic tvrdi da, zakonski, ničim se ne dovode u vezu programsko-produkcioni plan RTCG i rokovi za potpisivanje Ugovora sa Vladom i da bi se po Pavićevićevoj, kako kaže, nespretnoj analogiji, RTCG od 1. januara 2018.e ne bi mogla finansirati, jer nije potpisan Ugovor.

Rutović pita da li Pavicević tom izjavom pokazuje svoje neznanje i nepoznavanje predmetne problematike ili se i sam i na taj način pridružuje "već vidđenoj manipulaciji menadžmenta Javnog servisa".

Pavićević je u odgovoru Rutoviću istakao da nije tačna konstatacija da je programsko-produkcioni plan "kičma" Ugovora između Vlade i RTCG, jer Ugovor predviđa, po procentima, učešče pojedinih programa  i na osnovu njega se rade programsko-produkcioni planovi.

"Što znači da smo mi mogli donijeti programsko-produkcione planove, ali ukoliko Ugovor između Vlade i RTCG ne bude potpisan i prihvaćen od strane Vlade, onda ni programsko-produkcioni planovi, svakako, ne bi bili validni. To je i suština tog Ugovora", poručio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније