Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

25. 12. 2017. 14:06 >> 18:36

CEDIS SAOPŠTIO

Više od milion za investicije i održavanje

Korisnici elektrodistributivnog sistema preuzeli su u novembru ukupno 219.350.042 kWh električne energije, što je oko 14 odsto više u odnosu na oktobar, a na istom nivou u odnosu na novembar prošle godine.

 

"Najviše električne energije, ili gotovo 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2). Od početka godine do kraja novembra preuzeto je ukupno 2.404.581.519 kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine", saopštio je CEDIS.

Navode da je prethodnog mjeseca očitano ukupno 342.769 mjernih mjesta, ili 90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

"Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 1.984 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 425 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

U novembru su, kako je saopštio CEDIS, realizovani investicioni projekti u vrijednosti od preko 640 hiljada eura.

"Završena je rekonstrukcija 22 trafostanice naponskog nivoa 10/0.4kV u Podgorici, Pljevljima i na Cetinju (282 hiljada eura). U Pljevljima su završeni radovi na izgradnji priključnog voda 35 kV za trafostanicu 35/10 kV “Odžaci”, čime se postiže stabilnije napajanje dijela seoskog područja ove opštine (69 hiljada eura). Završena je i izgradnja trafostanica 10/0,4kV "Radovče 3" u Podgorici i "Košuta" na Cetinju. U Nikšiću su završeni radovi na izgradnji trafostanice 10/0,4kV„ul. Njegoševa“ sa 10kV priključnim podzemnim vodom (120 hiljada eura), kao i ugradnja savremene opreme na dalekovodu 10kV „Duklo II“ (100 hiljada eura)", navode iz CEDIS-a.

Podsjećaju da je prethodnog mjeseca na kompletnom području Crne Gore najavljeno 513 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži.

"Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 2,45 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice. Tokom novembra na području Crne Gore je ugrađeno 1.520 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 268 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma. Prethodnog mjeseca je na distributivnu mrežu priključeno 877 novih korisnika", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније