Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 12. 2017. 15:26 >> 14:53

NA ZAHTJEV JEDINICE

Podzakonskim aktom definišu rad SAJ-a

Na zahtjev pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) započeta je izrada podzakonskog akta kojim će biti definisan način rada pripadnika te jedinice, što je jedna od mjera jačanja integriteta policijskih službenika.

"Uprava policije MUP-a, u saradnji sa Centrom za integritet u Oslu, realizuje niz aktivnosti u cilju jačanja integriteta zaposlenih, što dodatno utiče na profesionalno obavljanje policijskih poslova i u skladu sa etičkim normama", objasnili su iz policije.

Na sastanku, koji je juče održan sa predstavnicima Centra, pripadnici SAJ-a su ukazali na potrebe iz te oblasti.

"Pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Blagojević i savjetnik direktora Uprave policije Milovan Pavićević su istakli važnost izrade ovog akta, kao i potrebe izrade internih procedura rada koje se odnose na ostale zaposlene. Naglasili su da će izrada predmetnih dokumenata, koji će biti usklađeni sa međunarodnim zakonodavstvom, doprinijeti profesionalnom osnaživanju zaposlenih, kao i jačanju povjerenja građana u rad policije. Viši međunarodni ekspert Odd Berner Malme i ekspertkinja za uporedno pravo Vesna Ćorić su na održanom sastanku prezentovali međunarodni zakonodavni i institucionalni okvir na predmetnu temu, sa osvrtom na studije slučaja", istakli su iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније