Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2017. 14:25 >> 14:00
3

POSLJEDNJI PODACI

Najviše kiše na Cetinju

Na Cetinju je, od juče u 13 sati do danas, palo najviše kiše, 350 litara po metru kvadratnom, potom u Šavniku, na Žabljaku i u Podgorici, saopštio je meterolog Dušan Pavićević, i najavio da će kiša postepeno slabiti u nastavku dana.

 

Pavićević je agenciji Mina kazao da se naredna dva dana ne očekuju bitne količine kiše. U nedelju će, kako je rekao, ponovo biti nešto malo kiše, ali to nije ni približno ovome sada.

„Ne ulazimo u suvi period, ali neće biti ništa uporedivo sa ovim“, navodi Pavićević.

On je ocijenio da je 350 litara kiše po metru kvadratnom koja je od juče u 13 sati do danas u istom terminu pala na Cetinju „skoro nevjerovatna cifra“, nakon čega slijedi Šavnik, pa Žabljak sa 110 litara kiše po metru kvadratnom

U Podgorici je, prema riječima Pavićevića, palo 103 litre kiše po metru kvadratnom, što je veoma velika količina padavina za Glavni grad.

„U Kolašinu je palo 97 litara, u Nikšiću 89, Herceg Novom 87, Budvi 72, Ulcinju 61, dok je u Baru palo 58 litara kiše, u Andrijevici 49 i u Plavu 40“, precizirao je Pavićević.

On je naveo da je u Bijelom Polju palo 25 litara kiše, u Pljevljima 22 i u Rožajama 16 litara po metru kvadratnom.

Pavićević je saopštio da je, prema podacima sa privatnih meteo stanica, na Njegušima palo 220, a u Gornjim Bandićima 110 litara kiše po metru kvadratnom.

On je objasnio da se, čim padne više od 50 litara kiše na dnevnom nivou, to računa kao veoma velike količine.

„Najviše je na Cetinju, tokom 24 sata, palo 428 litara. To je bilo 5. marta 2005. godine“, saopštio je Pavićević.

Kako je rekao, bilo je veoma jakog južnog vjetra.

„Na udare je bio i više od 100 kilometara na sat duž obale i na sjeveru države, tako da je to dodatno pogoršavalo vremenske prilike“, navodi Pavićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније