Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Kristina Pavićević, TVCG

22. 11. 2017. 21:39 >> 21:19

"BARSKA PLOVIDBA"

Očekuju podršku manjinskih akcionara

Protiv članova borda direktora Barske plovidbe, Ljubomira Kočovića i Radojice Lazarevića, podnešena je anonimna prijava zbog sumnji da su u konfliktu interesa. Kočović i Lazarević za TVCG kažu da su u pitanju opstrukcije i da očekuju podršku manjinskih akcionara budući da im je zajednički cilj prosperitet Barske plovidbe.

Predsjednik manjinskih akciona i član u Bordu direktora Barske plovidbe, Miloš Raičević, kazao je za TVCG da je tačna informacija da je protiv dva člana odbora direktora podnesena anonimna prijava zbog konfilikta interesa, ali da to nijesu uradili njihovi članovi.

Ljubomir Kočović nedavno izabrani član Borda direktora za koga se sumnja da je u konfliktu interesa zbog toga što se njegova kompanija bavi istom djelatnošću kao i Barska plovidba, tvrdi da njegova firma nema u vlašnistvu brodove.

"Zadnji brod naša firma je prodala 2011. i punih šest godina nemamo brod u vlasništvu. To su bili teretni brodovi i nemamo nikakvih dodirnih tačaka", ističe Kočović.

I za člana Borda direktora Radojicu Lazarevića postoje sumnja da je u sukobu interesa. Naime, budući da je radio u Lučkoj kapetaniji, po Zakonu tek po isteku dvije godine ima pravo da se zaposli u kompaniji koju kontroliše Lučka kapetanija.

"Radio sam sedam godina u Lučkoj kapetaniji a inspektori su radili kontrolu. Tako da ja smatram da nijesam ni u kakvom sukobu interesa", naglasio je Lazarević.

Iznenađuje to što manjinski akcionari koji su podnijeli prijavu i nijesu reagovali kada je Barska plovidba ostala bez putničkog broda, i kada je ukinuta linija Bar-Bari nakon 52 godine, kažu u Bordu.

"Sadašnji Odbor direktor je usmjeren na to da obnovi liniju Bar-Bari, naravno i na obezbjeđivanju finansijskih uslova za kupovinu feribota. O Odbordu direktora nije cilj da otpušta radnike", kaže Kočović.

"Uspjeli smo da vratimo tehnickog direktora i da produžimo sertifikate i da brodovi nesmetano plove", rekoa je Lazarević.

Kočović i Lazarević predstavnici su Vlade i Fonda PIO u Bordu direktora. Iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja su za TVCG kazali da ukoliko postoje problemi trebalo bi rješavati na nivou institucija, a ne u medijima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније