Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

07. 11. 2017. 14:29 >> 14:20

POLOŽILA ISPIT

Pavićević prva lobistkinja u Crnoj Gori

Jelena Pavićević prvi je registrovana lobistkinja u Crnoj Gori, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije.

Pavićević je jedan od šest kandidata koji su položili ispit za obavljanje djelatnosti lobiranja kod Agencije za sprječavanje korupcije i upisana je u registar lobista kao zvanično prvi lobista u Crnoj Gori.

"Odobrenje za obavljanje djelatnosti lobiranja izdaje se sa rokom važenja od tri godine i može se na zahtjev lobiste produžavati pod istim uslovima", saopšteno je iz ASK.

Agencija je objavila ukupno 13 javnih poziva za polaganje ispita za obavljanje djelatnosti lobiranja, a ispit je do sada položilo šest kandidata.

Podsjećamo, djelatnost lobiranja može da obavlja fizičko lice koje je od Agencije dobilo odobrenje za obavljanje te djelatnosti (lobista) i privredno društvo, odnosno nevladina organizacija koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o lobiranju.

"Jedan od uslova koje fizičko lice mora da ispuni kako bi moglo da dobije odobrenje je da položi poseban ispit koji organizuje Agencija. Kandidati koji dobiju sertifikat o položenom ispitu mogu Agenciji podnijeti zahtjev za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti lobiranja, a danom izdavanja odobrenja vrši se i upis lobiste u registar lobista, koji vodi Agencija za sprječavanje korupcije", navodi se u saopštenju. 

Na sajtu Agencije dostupan je i registar lobista.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније