Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

30. 10. 2017. 12:59 >> 18:57
20

PAŽIN DF-U

Nemam hrvatski pasoš

U demokratskom društvu nema nedodirljivih, kazao je ministar pravde Zoran Pažin i dodao da on ne utiče na rad sudova. Pažin je, odgovarajući na pitanje DF-a, kazao i da nema hrvatski pasoš ili putovnicu.

Poslanica DF-a Marina Jočić optužila je u Skupštini Crne Gore režim da utiče na rad sudija i tužilaca, posebno u procesu koji se vodi protiv funkcionera DF-a. Pitala je ministra Pažina za veze pojedinih sudija sa režimom.

Pažin je kazao da je pitanje Marine Jočić politička provokacija, koju može da podnese, ali je kaže neprihvatljiva njena ocjena da su sudije pod “radnom obavezom”.

Pažin je saopštio i da nikada nije komentarisao sudske postupke. U društvu koje je organizovano po sistemu podjele vlasti, uloga sudova je, kaže ministar, da rješava sporne, a nekada i konfliktene situacije, jer je to uslov stabilnosti.

"U demokratskom društvu nema nedodirljivih pojedinaca. To ne mogu da budem ni ja, ni Vi ,niti sam ja u prilici da upravljam pravosuđem, kako vi to predstavljate kao jednu fikciju, niti je zadatak pravosuđa da se oslanja na bilo čije mišljenje. Svaki nedostojan uticaj na sud je neprihvatljiv", odgovorio je ministar Pažin. Kazao da se drži nadležnosti ministra pravde i ne miješa se u rad sudstva.

Za neosnovan pritvor isplaćeno 1,5 miliona eura

Ministarstvo pravde u proteklih deset godina, po osnovu sklopljenih sporazuma za  neosnovano lišenje slobode, isplatilo je ukupno oko 1,567.000 eura , saopštio je ministar pravde Zoran Radunović. Ove godine po tom osnovu isplaćeno je 31.530 eura.

Odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Slavena Radunovića, Pažin je u Skupštini saopštio da je po osnovu neosnovanog pritvora 2007. godine iz budžeta isplaćeno 157.570 eura, 2008. 342.254 eura, 2009. 265.850 eura, 2010. 280.200 eura, 2011. 195.120, 2012. 149.185 eura, 2013. - 54.670, 2014. 14.850, 2015. 27.170, 2016. 48.589 i 2016. - 31.530 eura.

Radunović u komentaru saopštio da je taj novac Ministarstvo pravde isplatilo samo po osnovu neosnovanog pritvaranja, a njegovo pitanje se odnosilo i na isplate iz budžeta po drugim osnovama.

“Ovdje se radi o desetinama miliona eura, a ne samo o milion i po, koliko ste vi saopštili” kazao je Radunović.

Pažin je odgovarajući na pitanje DF-a, kazao i da nema hrvatski pasoš ili putovnicu.

On je kazao i da su u njegovom mandatu bila četiri slučaja kada je dozvoljeno izručenje Hrvatskoj. “U sva četiri slučaja radi se o ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva”, kazao je Pažin.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније