Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

14. 12. 2023. 11:06 >> 12:19
3
Čitaj mi:

SASLUŠANJE U SDT

Pažin: Medenici stavljaju na teret nešto što nije bila njena nadležnost

Nekadašnji ministar pravde Zoran Pažin saopštio je da ne zna zašto se Vesni Medenici na teret stavlja nešto što nije bila njena, već nadležnost Sudskog savjeta. On je pred Specijalnim državnim tužilaštvom danas saslušan u svojstvu svjedoka.

"Saopštio sam da sam o činjenici da se protiv sudije Zekića iz Rožaja vodio krivični postupak i da je naknadno osuđen za krivično djelo koje ga čini ndeostojnim vršenja sudijske funkcije, saznao na samoj sjednici Sudskog savjeta. U raspravi koja se tim povodom povela, zauzeo sam pravni stav da ne treba prihvatiti ostavku sudije Zekića koju je podnio, već da isti treba biti razriješen jer je prethodno utvrđeno da je izvršio kirivčno djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije. Većina članova sudskog savjeta bila je drugačijeg mišljenja, što je njihovo legitimno pravo", rekao je Pažin.

Istakao je da mu nije jasno zašto se to stavlja na teret Medenici, koja tada nije bila nadležna za to.

Medenica je stigla u SDT uz pratnju advokata Zdravka Begovića.

Bivša članica Sudskog savjeta sudija Rada Kovačević i danas je saslušana u svojstvu svjedoka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније