Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 10. 2017. 21:18 >> 20:47
2

SINDIKAT ŽPCG

Podrška za smijenjenog kolegu

Jedinstveni sindikat radnika Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) podržava kolegu Dragomira Minića, jer je, kako smatraju, nezakonito smijenjen sa radnog mjesta kontrolno-prijemni organ (KPO).

Minić je u ponedjeljak počeo štrajk glađu zbog, kako je saopštio, odnosa rukovodstva ŽPCG prema njemu.

“Pomenuto radno mjesto je od velikog značaja i posebnog interesa u željezničkom saobraćaju, prvenstveno za bezbjednost putnika. U saznanju smo da već devet dana nemamo KPO, što se može podvesti pod neodgovornošću pozicija gdje se mogu ugroziti bezbjednost i redovnost saobraćaja”, kazali su iz Sindikata.

Kako se navodi, bivši menadžment ŽPCG nije vodio računa o važnosti radnog mjesta KPO. WPa se nadamo da će sadašnji menadžment sagledati sve naprijed navedene okolnosti i naći najbolje rješenje kako u korist naše firme, tako i u korist našeg kolege Dragomira Minića – mašinovođe kojem je ostalo još godinu dana do penzije”.

Iz Sindikata napominju da su više puta ukazivali na što hitnijem rješenju te problematike.

Menadžment ŽPCG, kako su rekli, suštinski problem prikriva nekorektnim saopštenjem, ističući neposjedovanje diplome i stručne spreme predviđene za to radno mjesto.

“Ovakvim saopštenjem su omalovažili našeg kolegu Minića, a ujedno i potcijenili sve mašinovođe. U saopštenju, kako se navodi, Minića predstavljaju kao KV automehaničara, svjesno zanemarujući činjenicu da je on vozio vozove više od 15 godina i da je dobio zvanje mašinovođe koje mu ne može oduzeti nijedan menadžment”, rekli su iz Sindikata.

Jedinstveni Sindikat radnika ŽPCG koji čini veliki broj mašinovođa, kako su saopštili, odgovorno tvrdi da vozove nijesu vozili KV automehaničari.

“Naša preporuka menadžmentu ŽPCG je da, obzirom da sjede na odgovornim radnim mjestima, ne potcjenjuju ni jedno zvanje, a posebno zvanje mašinovođe koje je ključ željezničkog saobraćaja. Takođe preporučujemo da prouče pravilnik 646 (o stručnoj spremi radnika koji neposredno učestvuju u vršenju željezničkog saobraćaja) i obavijeste crnogorsku javnost o zvanju Dragomira Minića koji radi na željeznici više od 40 godina”, kaže se u saopštenju.

Jedinstveni sindikat radnika ŽPCG je, kako su rekli, više puta upozoravao menadžment na cjelokupnu situaciju u firmi, kao i problem sa KPO sa naznakom da se što hitnije reaguje. “Međutim, od tada pa do dana današnjeg povodom toga nije napravljen ni jedan pomak”.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније