Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

09. 10. 2017. 09:14 >> 08:45

ZA 10 OSOBA

Besplatan UZ sa pregledom dojki

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Poliklinikom Filipović iz Podgorice organizuje besplatan ultrazvuk sa pregledom dojki, a ukoliko se ukaže potreba uradiće se i mamografija dojki.

Za deset osoba koje se danas prve jave od 18 do 19 sati na broj telefona CDPR-a 069 530 666, obezbijeđen je besplatan ultrazvuk sa pregledom dojki, a ukoliko se ukaže potreba i mamografija u Poliklinici Filipović.

Za sve ostale koji se jave u utorak, srijedu, četvrtak i petak (03 do 06. oktobra tekuće godine) u 18 sati obezbijeđen je ultrazvuk sa pregledom dojki, a ukoliko se ukaže potreba i mamografija sa 50 odsto popusta.

Povod za besplatne preglede je oktobar - mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen prevenciji u borbi protiv kancera dojke, pa se ovom zajedničkom akcijom CDPR i Poliklinika Filipović pridružuju njegovom obilježavanju.

Istovremeno koristimo priliku da još jedanput podsjetimo javnost da rak dojke odnosi godišnje u Crnoj Gori u prosjeku između 80 i 100 života (2013.godine - posljednje godine za koju su dostupni zvanični podaci u našoj zemlji, umrlo je 97 osoba), a da se u prosjeku godišnje javi preko 300 novooboljelih od te opake bolesti.

Ono što je posebno interesantno za javnost je da je u porastu broj umrlih muškaraca (od 2002. godine svake godine ima od jedan do sedam umrlih, izuzimajući 2009 i 2011. godinu kada nije bilo umrlih osoba muškog pola).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније