Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 10. 2017. 15:09 >> 14:38

"STIŽE NAM BEBA"

Budući roditelji dobili korisne savjete

Ljekari i medicinski radnici savjetovali su juče buduće roditelje tokom info dana "Stiže nam beba" u podgoričkom Delta sitiju.


Tako je veliki broj trudnica i njihovih partnera, kao i roditelja, dobio juče veliki broj savjeta i korisnih informacija koje se odnose na njihova prava i obaveze, među kojima je i ta da se u Kliničkom centru Crne Gore više ne plaća prisustvo partnera porođaju.

Info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, "Stiže nam beba", organizovali su Udruženje Roditelji i agencija Kreativa Lab.

Trudnice i roditelji i mnogobrojni zainteresovani posjetioci imali su priliku da prisustvuju predavanjima, prezentacijama i panel diskusijama na temu trudnoće, dojenja i priprema za rođenje bebe, a među temama su bile i vakcinacija, pružanje prve pomoći djetetu, prijava novorođenčeta nakon rođenja i upis u knjige rođenih, kao i vrste prava koje mogu ostvariti i finansijska podrška koja je za njih obezbijeđena od države i opština.

Prisutni su osvojili i brojne poklone koje su za njih obezbijedili partneri Info dana, a glavnu nagradu – poklon porođaj u privatnoj zdravstvenoj ustanovi Codra hospital osvojila je trudnica Martina Sosa.

"Drago nam je da je preko 100 trudnica i njihovih partnera, kao i nekoliko stotina roditelja i djece prisustvovao Info danu i da su iskoristili priliku da saznaju veoma važne informacije za rast i razvoj njihove djece od mnogorbojnih stručnih lica koja su bila sa nama. Zadovoljni smo i jer smo zajedno sa našim partnerima uspjeli da barem malo pomognemo roditeljima kako u informisanju tako i u pripremama za novog člana porodice i obezbjeđivanju potrebnog za taj važni momenat u životima svih nas", kazala je Dragana Latković iz udruženja Roditelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније